Cherries & Chocolate Plum Cake

[Italian version below]

 

Today we’re going to use cherries to make a delicious plum cake perfect for breakfast or for an afternoon snack.

Ingredients:

– 3 eggs

– 120 g of sugar

– 120 g of flour

– 100 g of vegetable oil

– 1 vanilla yogurt

– 20 cherries

– 50 g of chocolate chips

– 4 spoons of potato starch

– Yeast

– A pinch of salt

 

Process:

Whisk eggs and sugar in a bowl. Proceed by adding a pinch of salt and vegetable oil.

Cut the cherries into chunks and add them to the mix.

PLUM.png

My advice is to roll them in to a bit of flour right before adding them to the mix so that they don’t fall to the bottom when cooking.

Now add yogurt and chocolate chips to the mix: sieve flour, yeast and potato starch and add them to the mixture as well. After having greased the baking pan with butter and having spread some flour around the bottom and the edges, pour the mix into the pan and cook it in the oven at 160 Celsius degrees for 40/45 minutes.

Suggestion: you can have fun decorating your dessert with simple icing, you just have to melt 3-4 spoons of powder sugar with a little bit of hot water.

Furthermore, if you don’t have vanilla yogurt, you can always use whole-fat yogurt or Greek yogurt. Regarding the latter, pay attention to the quantity to avoid making the mix too bitter.

Laura Rodolfo Masera

 

 

Plumcake Ciliegie E Cioccolato

Oggi usiamo le ciliegie per creare un delizioso plumcake adatto per la colazione o per la merenda.

Ingredienti:

– 3 uova

– 120 g di zucchero

– 120 g di farina

– 100 g di olio di semi

– 1 yogurt alla vaniglia

– 20 ciliegie

– 50 g di gocce di cioccolato

– 4 cucchiai di fecola di patate

– 1 bustina di lievito

– 1 pizzico di sale

Procedimento:

Si sbattono in una ciotola le uova con lo zucchero. Si procede poi unendo un pizzico di sale e l’olio di semi. Si tagliano le ciliegie a pezzi e si uniscono al composto.

PLUM.png

Vi consiglio di infarinarle un poco prima di aggiungerle al composto per evitare che cadano sul fondo durante la cottura. Si unisce lo yogurt e le gocce di cioccolato; si setacciano le farine e si uniscono anch’esse al composto. Dopo aver imburrato e infarinato lo stampo, vi si versa l’impasto e si cuoce in forno ventilato a 160° per 40/45 minuti.

Consiglio: Potete divertirvi a decorare il vostro dolce con una semplice glassa; basta sciogliere 3-4 cucchiai di zucchero a velo con poca acqua calda.

Inoltre, se non avete lo yogurt alla vaniglia, potete utilizzare anche yogurt intero o greco, con quest’ultimo fate attenzione alle dosi per evitare di rendere troppo acido l’impasto.

Laura Rodolfo Masera

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s