Torta Cookies

A chi non piacciono i cookies? Be noi abbiamo pensato di farli in formato gigante! E con un ripieno mooolto cremoso.

Ingredienti:

-230 gr di farina 00

-70 gr di zucchero semolato

-70 gr di zucchero di canna

-1 uovo

-120- 130 gr di burro morbido

-2 cucchiaini rasi di lievito per dolci

-1/2 cucchiaino di bicarbonato

-1 cucchiaino di estratto di vaniglia

-200- 250 gr di gocce di cioccolato

-80 gr di nocciole tritate

-150 gr di nutella

-un pizzico di sale

Procedimento:

Mettete in un mixer lo zucchero (di canna e bianco), il burro fatto a pezzetti e leggermente ammorbidito. Unire l’uovo e la vaniglia. Aggiungete la farina, il lievito ed il bicarbonato ed il pizzico di sale, azionate il mixer a velocità moderata, per pochi minuti, non lavoratelo troppo e otterrete un composto “sbricioloso”.

Unite le gocce di cioccolato e le nocciole tritate ed amalgamate di nuovo con un cucchiaio di legno.

Prendete metà del composto e distribuitelo sul fondo di una torta da circa 24 cm di diametro correttamente imburrata, premendo con un cucchiaio o con le mani, per rendere omogeneo il tutto. Aggiungete la Nutella sulla superficie a piacere,  e ricoprire il tutto con il composto rimanente.

Cuocere in forno statico a 180° per circa 25- 30 minuti fino a completa doratura della superficie.

Sfornate e servite la torta cookie dopo averla fatta raffreddare.

torta co

 

Who doesn’t love cookies? We thought to make a giant one… with a creamy filling!

Ingredients:

–230 grams all-purpose flour

-70 grams sugar

-70 grams brown sugar

-1 egg

120-130 grams butter, softened

-2 teaspoons baking powder

-1 spoon baking soda

-1 teaspoon vanilla extract

-200-250 grams chocolate chips

-80 grams minced hazelnuts

-150 grams nutella

-half teaspoon salt

fff.png

Directions:

In a large bowl (or in a mixer), cram the butter and sugars. Add the eggs and the vanilla extract ( beating well after each addition). Then add the flour, the baking powder and the baking soda and a little of salt. Mix them well. Add the chocolate chips and the minced hazelnuts.

Cut the dough in half. On a lightly floured surface, roll each half of dough into a disc of 24 cm. Layer the dough between pieces of parchment or wax paper on a baking sheet. Then grease the cake pan with butter the cake pan and add some flour. Pick the pan up and tilt it about, allowing the flour to distribute and cover the entire interior of the pan. Remove the excess. Now place the first disc into the cake pan and add the nutella. Then place the second disc of dough over the top. Press the edges together to form a seal. Bake at 180° for about 25-30 minutes or until golden. When cool, eat it!

Greta Scacchi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s